lördag 2 juli 2011

7880

I går vaknade Miriam och jag på Langkawi, bland beostarar, burkor och blått blått vatten.
I morse, när vietnamesisk teve med viss fördröjning visade BBC:s upptagning av Aung Sang Suu Kyi's stora tal, blev vår TV-bild här i Hanoi alldeles svart varje gång hon refererade till de folkliga upproren i Mellanöstern: varje mental koppling mellan dessa händelser och Sydostasien anses uppenbarligen farlig för makthavarna här.
Just nu är barnen i gamla stan och köper de allra sista presenterna till kompisar, den allra sista frossan i piratkopierade DVD:filmer och märkeskläder på överskådlig framtid.
I kväll gör jag och barnen den 7880 km resan tillbaka till Sverige, den här gången för gott. 7880 km, det låter mycket, men det mentala avståndet är nästan större.
I morgon är det med andra ord i Stockholm som Paris inte ligger, och det visste ju redan Hjalmar Söderberg, så det behöver knappast understrykas ytterligare.
Den 25 oktober har PEN-klubben en kväll för Vietnam, på Kulturhuset i Stockholm.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kristoffer,

Då är det dags att tacka för många läsvärda och fina bloggar från dig under dessa år, att minnas allt det fina med Vietnam, hoppas på en annan framtid samt att välkomna dig och de dina hem till Stockholm.
Rolf

Anonym sa...

Rolf, även jag hoppas på en fortsatt agitation. Vi har också nyss kommit hem och jag försöker uppbåda mitt värsta stridshumör... Den första frågan som dyker upp i mitt huvud är "hur kommer det sig att vi har det så bra????" Vad ska till för att jag ska hjälpa mina medmänniskor (ordentligt)?

/Pelle

Evas värld sa...

Välkommen hem!

Anh Anh sa...

Hi Kristoffer,

Glad to read you on this blog, although I have to google translate your blog into English. I don't know how much correctly the translation, but your blog is very nice. I think I could understand what you have written here.
You seem to be busy because the blog hasn't be updated from July 2nd. :) Hope everything goes well with you and your family.
We miss you and Elsa.
Keep in touch.
Anh

Evas värld sa...

Vilken lättnad att ambassaden inte kommer att läggas ner....